Close Penghantaran percuma untuk semua Pesanan melebihi RM80. Sampel percuma dengan setiap Pesanan.

No Perkhidmatan +603 - 7887 8222 (Isnin - Jumaat 9:00AM – 05:30PM)

Jerawat adalah masalah penjagaan kulit biasa yang memberi kesan kepada ramai orang, terutama golongan muda dan remaja yang sedang menjalani perubahan hormon mereka apabila membesar. Jerawat terjadi apabila kelenjar sebaceous kami menghasilkan terlalu banyak sebum. Sebum adalah minyak kulit semula jadi kita yang menyimpan kulit kita lembut dan gebu. Apabila terlalu banyak sebum dihasilkan, ia boleh menyumbat liang dan menyebabkan bintik hitam dan jerawat berlaku.

sebum berlebihan biasanya disebabkan oleh perubahan hormon terutama ketika haid, baligh, kehamilan atau tekanan. Ia juga mungkin disebabkan oleh kelembapan yang tinggi, tabiat kebersihan yang rendah, atau kekurangan asid linoleik - sejenis asid lemak perlu yang mengawal dan menormalkan pengeluaran sebum berlebihan pada kulit.

 

 

Jawapan untuk Jerawat

Orang menangani jerawat boleh terdorong bahawa kini terdapat kesusasteraan perubatan membuktikan jerawat yang boleh dikurangkan atau sekurang-kurangnya dikawal jika pengeluaran sebum boleh dikurangkan. Penyelidikan pada jerawat telah menunjukkan bahawa salah satu punca jerawat adalah disebabkan oleh kekurangan asid linoleik dalam kulit. Kajian ke atas pesakit jerawat menunjukkan bahawa terdapat bersama hubungan antara asid linoleik dan pengeluaran sebum. Pada pesakit dengan kepekatan yang lebih rendah daripada asid linoleik pada kulit, ia telah mendapati bahawa tahap rembesan sebum dan kulit berminyak adalah lebih tinggi. Apa yang berlaku ialah kekurangan asid linoleik pada kulit mencetuskan pengeluaran berlebihan sebum, kulit berminyak, liang tersumbat dan jerawat. keperluan kulit kita adalah asid linoleik tetapi tidak boleh menghasilkannya, maka kita sama ada boleh mengambil makanan yang tinggi asid linoleik (seperti biji bunga matahari, flaxseed, walnut atau biji walnut, dan lain-lain) atau cara yang lebih mudah adalah untuk menggunakan produk penjagaan kulit yang tinggi dalam asid linoleik.

 

 

Garden of Eden Rosa T Acne Serum

Garden of Eden mempunyai jerawat serum berasaskan 100% botani bebas daripada bahan kimia, yang dipanggil ROSA T Acne Serum. Apabila disapu pada kulit dalam hanya 1-2 titik selepas membersihkan kulit, ia meningkatkan asid linoleik, dengan itu mengurangkan jerawat. Dua bahan semula jadi utama: Minyak Rosehip Seed (Rosa. Aff. Rubiginosa) dan Minyak Benih Anggur (Vitis vinefera) kaya dengan asid linoleik yang menormalkan minyak atau sebum rembesan. Dengan menggunakan Rosa T Acne Serum secara teratur, kini anda boleh mengawal kulit berminyak berlebihan, punca jerawat.

 

Tindakan anti-bakteria

 

Rosa T Acne Serum dirumus khas dengan Australian Tea Tree Oil, terkenal untuk bekerja perlahan-lahan lagi berkesan pada kulit berjerawat untuk membunuh bakteria jerawat dan mencegah jerawat masa depan.

 

Dalam satu kajian Australia, Tea Tree Oil terbukti mempunyai potensi yang sama dan keberkesanan sebagai agen anti-bakteria semula jadi seperti benzoyl peroksida tetapi tanpa kesan sampingan. Malah, Rosa T Acne Serum mengandungi Minyak Tea Tree Australia yang mengandungi bahan aktif yang tertinggi Terpinen-4-ol untuk membunuh bakteria jerawat.

 

Anti-Parut Kesan Rosa T Acne Serum

Bagi mereka yang mengalami parut akibat jerawat, Rosa T Acne Serum mengandungi Vitamin E semulajadi (Tokoferol d-alfa) untuk melicinkan dan mencerahkan parut. Hasil daripada menggunakan Rosa T Acne Serum secara teratur adalah yang tekstur parut bertambah baik dari masa ke masa. Vitamin E, bersama-sama dengan Grape Seed Oil, mempunyai kesan antioksidan yang juga membantu penyembuhan parut jerawat dan kulit licin.

 

Untuk melihat hasil terbaik, gunakan Rosa T Acne Serum bersama-sama dengan Rosa T Acne Gel dan Rosa T Mild Gel Cleanser (Pembersih Muka). Selepas mencuci muka dengan pembersih Rosa T Mild Gel Rosa T Acne Gel di tempat jerawat, pada siang hari. Untuk rawatan intensif waktu malam, sapukan 2-3 titik kecil Rosa T Acne Serum dan titik pada pipi, hidung, dahi dan dagu. Urut perlahan-lahan ke dalam kulit sehingga diserap sepenuhnya. Pelembap tidak perlu.

 

 

 

 

 

Testimoni

 

SEBELUM

SELEPAS

 

 

SEBELUM

SELEPAS

Close

Cart

Tiada produk dalam troli.