Close Penghantaran percuma untuk pesanan melebihi RM80!

Talian Pelanggan +603-7886 2223/+603-7886 2226

(Isn hingga Jumaat 9:00AM – 05:30PM)

Adakah alkohol Cetyl benar-benar alkohol? Bagi kebanyakan orang perkataan 'alkohol’ bermaksud etanol, iaitu cecair jernih, tidak berwarna, meruap yang terdapat dalam minuman beralkohol.

Apabila etanol digunakan dalam produk penjagaan kulit dan rambut, ia boleh memberi kesan pengeringan, dan juga bertindak sebagai pelarut yang membolehkan bahan tidak aktif melintasi penghalang kulit/darah dan memasuki badan.

Garden of EDEN sama sekali tidak menggunakan etanol dalam mana-mana produk penjagaan kulit kami. Atas sebab itu, rangkaian penuh penjagaan kulit kami disahkan Halal.

 

 

 

Satu lagi kumpulan alkohol yang terdapat dalam alam semula jadi ialah alkohol berlemak, yang berasal daripada lemak sayuran tepu seperti minyak kelapa dan minyak kelapa sawit.

Ini mempunyai rupa lilin lemak putih pepejal dan bermanfaat untuk kedua-dua kulit dan rambut, mengandungi asid lemak yang sangat serasi dengan fisiologi sel manusia.

 

 

 

Jadi jika anda menemui “setil alkohol” dalam label penjagaan kulit, ia tidak bermakna alkohol sebenar (arak) yang kebanyakan kita fikir ia adalah!

Cetil alkohol ialah emolien berkhasiat yang boleh menjadi baik untuk kulit anda!

 

Close

Cart

Tiada produk dalam troli.