Close Penghantaran percuma untuk pesanan melebihi RM80!

Talian Pelanggan +603-7886 2223

(Isn hingga Jumaat 9:00AM – 05:30PM)

Mengalami jerawat atau jerawat adalah perkara biasa!

Selalunya, setelah jerawat sembuh, ia meninggalkan bekas jerawat atau bekas jerawat.

Adakah terdapat cara untuk membuang ACNE SCARS?

Berikut adalah 10 petua berguna untuk anda mencegah dan mengurangkan parut jerawat!

 

1. Jangan letakkan jerawat anda! Kami tahu ia boleh menggoda tetapi jerawat muncul menjadikannya lebih buruk. Sekiranya jerawat masih aktif dan anda mengeluarkannya, ia akan membuat 'lubang' pada kulit yang membawa kepada bekas luka dan ini akan lebih sukar untuk sembuh kerana bekas luka jauh lebih dalam.

 

2. Biarkan jerawat sembuh dan kering sendiri. Membersihkan kulit dengan pembersih lembut. Nada. Sapukan Rosa T Acne Serum (1-2 tetes kecil) ke wajah.

 

3. Elakkan menyentuh wajah anda dengan tangan sekiranya anda have jerawat. Tangan sering sarat dengan bakteria dan ia dipindahkan ke muka

 

4. Kami percaya kulit mempunyai kemampuan untuk menyembuhkan dirinya secara semula jadi. Namun, kerana usia dan genetik kita, orang yang berbeza mempunyai kadar penyembuhan kulit yang berbeza.

 

5. Fokus untuk merangsang kekebalan semula jadi kulit dari within untuk menghasilkan kolagen dan memperbaiki sendiri. Ini sama dengan menguatkan penghalang kulit anda. Ini adalah proses yang memerlukan masa yang lebih lama tetapi pulangan / ganjaran yang jauh lebih baik dalam jangka masa panjang, berbanding dengan pembaikan cepat yang mungkin berbahaya bagi kulit atau mungkin menghilangkan halangan semula jadi kulit.

 

6. Makan kulit anda - Perkara Dalam dan Luar!
Selain memberi topikal pada kulit untuk meningkatkan pemulihan parut, sangat penting untuk memberi makan badan anda. Tubuh kita terbuat dari sel yang memerlukan khasiat untuk melakukan kerja yang diperlukannya.

Contoh Makanan Tenaga untuk Meningkatkan Pemulihan Kulit:

Makan makanan yang kaya dengan VITAMIN A, B, C

 • Stroberi
 • Lobak
 • Tomato
 • Bayam
 • Hijau Daun Gelap
 • Kobis

Makan makanan yang kaya dengan PROTEIN & ZINC

 • Ikan
 • Susu
 • Kacang
 • Keju

ZINC membantu dalam sintesis protein dan membantu membina kolagen untuk pembaikan parut

 

7. Elakkan GULA!

Gula memecah kolagen dan mempengaruhi keanjalan kulit

 

8. Elakkan NITRASI dalam Makanan - seperti makanan yang diproses, sosej, daging asap, hotdog dll.

Nitrat digunakan sebagai pengawet (pengawet) dalam makanan.

9. Gosokkan wajah anda 2 kali seminggu.

Ini membantu membuang sel-sel kulit mati pada lapisan permukaan kulit. Setiap hari, kulit menumpahkan beratus-ratus sel yang tidak dapat anda lihat. Mengikis membolehkan kulit segar dari bawahnya menampakkan diri dan menjadikan kulit anda bersinar. Kami suka menggunakan kami Gentle Exfoliating Facial Scrubia dibuat dari manik beras semula jadi (tanpa mikrobead plastik sehingga tidak menyumbat lautan dan membahayakan hidupan laut.

Sekadar berkongsi - microbeads adalah manik plastik bulat kecil yang kelihatan seperti makanan ikan. Oleh itu, apabila kita menggunakan scrub wajah yang memiliki microbead plastik, ia akan mendarat di lautan dan ikan akan memakannya kerana kelihatan seperti makanan ikan. EU melarang penggunaan microbeads plastik di gosok muka.

 

10. Sapukan Vitamin E Semulajadi!

Kulit mempunyai kemampuan luar biasa untuk menyembuhkan dirinya sendiri tetapi kesannya dipercepat apabila mendapat bantuan luaran. Kami kembali ke asas (menggunakan Vitamin E Asli) untuk menyembuhkan parut. Kami suka menggunakan serum berasaskan tumbuhan semula jadi kami NATURE E Scar Serum untuk membantu penyembuhan parut. Semakin cepat anda memakai parut (BUKAN pada jerawat aktif!), Semakin cepat anda melihat hasilnya. Cuba jangan menunggu terlalu lama sebelum anda mula menggunakan parut jerawat. Setelah jerawat aktif anda sembuh dan kering, anda boleh menggunakan Natur E (1 tetes kecil pada kawasan parut) ke kulit yang bersih dan kencang.

Natur E Scar Serum dapat digunakan pada parut muka atau badan, dan semua jenis parut termasuk luka bakar, parut kemalangan, bekas gigitan serangga, parut pembedahan, dan juga tumit dan bibir yang retak!

 

 

 

 

Natural Vitamin E (Juga dikenali sebagai D-Alpha Tocopherol):

 • 3X LEBIH berkesan daripada Vitamin E Sintetik
 • Mesra kulit & Keserasian Kulit yang Lebih Baik
 • 100% Semulajadi
 • Mengekalkan Kulit Lebih Lama
 • Penyerapan Kulit yang Lebih Baik

 

 

Walaupun produk penjagaan kulit adalah satu perkara, gaya hidup anda adalah faktor penting yang akan membantu memperbaiki kulit anda juga.

Lakukan senaman secara teratur, makan banyak buah & sayur-sayuran, minum air secukupnya dan tidur sekurang-kurangnya 8 jam setiap hari!

Lebih mudah dikatakan daripada selesai, tetapi mari mulakan mewujudkan tabiat baik untuk membuat perubahan positif pada kesihatan dan kulit kita – dan hari itu bermula hari ini!

 

 

Close

Cart

Tiada produk dalam troli.