Close Penghantaran percuma untuk semua Pesanan melebihi RM80. Sampel percuma dengan setiap Pesanan.

No Perkhidmatan +603 - 7887 8222 (Isnin - Jumaat 9:00AM – 05:30PM)

Kami telah meletakkan bersama-sama senarai tips jerawat untuk menjadi peringatan sedikit apa adalah Kulit bebas jerawat boleh dicapai – terdapat banyak faktor yang mempengaruhi kulit – kesihatan, diet, hormon, alam sekitar, dan pilihan produk penjagaan kulit anda.

Memicit jerawat hanya meninggalkan kesan parut jerawat, dan ia boleh merosakkan permukaan kulit.

Bertentangan dengan apa yang kita fikir, membasuh muka terlalu banyak kali dalam sehari bukan sahaja akan menanggalkan minyak semula jadi kulit dan membuatkannya lebih kering, tetapi otak kami akan menghantar isyarat untuk meningkatkan pengeluaran sebum pada kulit, menjadikannya lebih berminyak* Ikutilah rutin mencuci muka dua kali sehari (pagi dan malam) untuk kulit yang bersih.

* Berdasarkan kitab Cosmetic Dermatology ditulis oleh Leslie Baumann, MD.

Untuk pembersih yang berkesan, anda perlu memilih pembersih muka yang bebas bahan kimia sebanyak mungkin. Kebanyakan pembersih muka generik akan mengandungi sodium laureth sulfat (SLS) dan parabens yang akan menyebabkan kulit lebih berminyak (Rujuk Tip # 2). Pilihlah pembersih muka yang bebas SLS dan paraben, kalau boleh.

Yang ini adalah satu sukar untuk dilakukan, terutama bagi sebahagian daripada kita yang memerlukan beberapa “coverage” ke atas terutama bagi kita dengan jerawat dan parut. Ingati bawaha kulit kita adalah organ yang hidup dan kita memerlukannya untuk bernafas. Memakai make-up atau bedak asas meliputi sehingga liang kami ditutup boleh menyebabkan liang pori tersumbat.

Jika anda perlu memakai make-up, sila ingat untuk membersihkan berus solekan! berus solekan sering mengandungi bakteria, kotoran dan debu. Membersihkannya dengan pembersih make-up setiap dua minggu akan membantu mengurangkan kemungkinan bakteria.

Telefon kami pergi mana-mana dengan kita. Kerana alam sekitar ia terdedah, telefon kami mempunyai berjuta-juta kuman. Membersihkan telefon anda dengan mengunakan antibacterial “wet wipes” setiap hari akan membantu mengurangkan kemungkinan jerawat.Oleh kerana kulit kita adalah organ terbesar dalam tubuh kita, ia adalah penting untuk menyuburkan sel-sel yang membentuk organ kita pada tahap yang sangat asas. Kami mulakan dengan memakan lebih banyak buah-buahan segar, lebihkan minum air, dan bijirin penuh ke dalam diet kami, dan mengurangkan makanan yang tinggi gula yang mungkin mencetuskan jerawat.

Kita tidak boleh menekankan betapa pentingnya tip ini. Produk penjagaan kulit yang hebat boleh memberi impak besar kepada kulit. Memilih dengan betul produk yang sesuai dengan jenis kulit anda - terutamanya jika anda mempunyai kulit jerawat dan berminyak - akan membuat perbezaan yang besar dalam melihat hasilnya. Produk rawatan jerawat seperti benzoyl peroksida boleh membunuh bakteria jerawat dengan serta-merta, tetapi mungkin meninggalkan bekas parut jerawat di samping memberi kesan yang sangat kering pada kulit. Kami mengesyorkan menggunakan produk dengan ramuan anti-bakteria semulajadi minyak pati Tea Tree semulajadi dan terbukti secara klinikal untuk merawat jerawat dan mengurangkan kulit berminyak, seperti Rosa T Jerawat Serum. Dalam satu laporan, 5% benzoyl peroksida adalah setara dengan keberkesanan 5% minyak Tea Tree Oil (kesannya lebih selamat dan tidak mengandungi sebarang kesan sampingan).

Close

Cart

Tiada produk dalam troli.