Close Penghantaran percuma untuk semua Pesanan melebihi RM80. Sampel percuma dengan setiap Pesanan.

No Perkhidmatan +603 - 7887 8222 (Isnin - Jumaat 9:00AM – 05:30PM)

Pernahkah anda melihat ke cermin kadang-kadang dan hanya bertanya-tanya mengapa kulit anda kelihatan kusam dan kurang bersinar? Kulit kusam adalah gabungan pelbagai faktor. Inilah 7 sebab mengapa kulit anda kusam:

 

# 1: Anda tidak minum air secukupnya

Anda pernah mendengar perkara ini sebelum ini! Sehingga 60% tubuh manusia terdiri daripada air dan kulitnya mengandungi 64% air. Apabila anda mengalami dehidrasi, kulit anda akan menjadi kering (dan dehidrasi dapat membuat kulit anda kelihatan kusam). Apabila anda terhidrat, kulit anda akan mengekalkan kelembapan lebih banyak. Oleh itu, terus minum air sepanjang hari agar badan anda sentiasa terhidrat. Terlebih lagi, air membantu membuang toksin dari badan, memberi anda kesihatan keseluruhan!

 

 

 

# 2: Kulit anda telah menumpuk dengan sel-sel kulit mati

 

Kami membuang berjuta-juta sel kulit setiap hari. Kita mungkin tidak melihatnya, tetapi ia berlaku. Dan melainkan jika kita melakukan sesuatu secara aktif untuk membuang lapisan atas sel kulit mati dari wajah kita, ia tetap berada di lapisan atas kulit kita menyebabkan kulit kelihatan kusam.

 

 

Salah satu kaedah termudah untuk menghilangkan sel kulit mati adalah dengan menggunakan a Gentle Exfoliating Facial Scrub dua hingga tiga kali seminggu! Selagi anda memilih scrub yang cukup lembut, anda pasti tidak akan mengalami kerosakan pada kulit. Elakkan menggunakan lulur yang mempunyai tepi kasar seperti cengkerang kenari kerana boleh merosakkan atau menggaru kulit. Kami suka kulitnya bebas paraben dan terbuat dari manik-manik beras semula jadi (tanpa microbeads!) Yang sangat berkesan untuk menghilangkan sel-sel kulit mati dan memberi anda kulit yang lebih lembut, licin dan lebih cerah.

 

 

# 3: Anda mungkin menggunakan produk yang tidak berkesan

Apabila kita bercakap mengenai penjagaan kulit, apa yang menjadikan produk benar-benar berkesan terletak pada bahan aktif produk. Bahan aktif adalah bahan yang digunakan untuk merawat spesifik keadaan kulit. Dalam banyak kes, banyak produk penjagaan kulit yang mengandungi jumlah bahan aktif yang sangat rendah yang benar-benar berfungsi untuk mencerahkan kulit, mengurangkan kedutan, dan lain-lain terutamanya kerana, bahan aktif boleh mahal untuk dimasukkan dalam peratusan yang besar dalam produk penjagaan kulit, dan kebanyakan syarikat kosmetik atau penjagaan kulit mungkin lebih suka memasukkan peratusan pengisi yang lebih tinggi dalam produk penjagaan kulit mereka (seperti air, atau alternatif lain yang tidak mahal) yang tidak menyumbang untuk benar-benar membantu keadaan kulit.

 

Beberapa contoh semula jadi bahan aktif yang mungkin sesuai untuk mencerahkan warna kulit retinol.

 

Anda boleh mencuba retinol yang terdapat dalam campuran 100% Minyak Mawar Asli dan pekat dengan Minyak Biji Anggur di kami Rosa E Pigmentation Serum yang telah terbukti secara klinikal untuk meringankan atau memperbaiki bintik-bintik gelap dan pigmentasi hanya dalam 6 minggu atau mencuba campuran Minyak Primrose Malam dengan Minyak Jojoba dan Minyak E Primrose E Radiant Skin Serum untuk memilih kulit yang kusam!

 

 

 

# 4: Anda kekurangan buah-buahan dan sayur-sayuran dalam diet anda

Kita semua tahu sayur-sayuran dan buah-buahan baik untuk anda (dan kami di sini untuk mengingatkan anda sekali lagi!). Pemakanan sangat penting untuk kulit anda (yang merupakan organ terbesar anda, by the way!). Penting untuk makan pelbagai jenis makanan sihat iaitu. sayuran hijau dan buah-buahan dengan pelbagai warna untuk memastikan anda mendapat vitamin dan mineral yang diperlukan untuk tubuh yang sihat dan kulit yang sihat. Bukan hanya itu, sistem imun anda akan bertambah baik dari diet yang seimbang dan kulit anda akan berterima kasih untuknya!

 

 

# 5: Anda pergi ke bawah sinar matahari, tanpa perlindungan dari sinar matahari

Salah satu penyebab penuaan kulit adalah matahari. Di sebuah negara di mana kita diberkati oleh sinar matahari pada kita selama 365 hari dalam setahun, tidak hairanlah berapa banyak kerosakan yang dapat dilakukan oleh matahari untuk kulit kita. Memakai pelindung matahari dengan SPF minimum (Sun Protection Factor) 30 membantu melambatkan penuaan kulit dan menjadikan kulit kelihatan awet muda. Melabur dalam penjagaan kulit dengan bahan aktif yang baik seperti Vitamin C Ester (untuk mencerahkan kulit!), Ginkgo biloba, Vitamin E, Ekstrak Biji Anggur, Minyak Jojoba, Minyak Primrose Petang untuk membantu mengatasi garis-garis halus, pigmentasi dan kulit kusam.

 

Kami sayang Satin Hari White Cream SPF 30 kerana mengandungi titanium dioksida bukan nano (bahan aktif yang membantu melindungi kulit dari sinar matahari) kerana ia menyekat sehingga 97% sinar UV berbahaya dan ia berfungsi sebagai pelindung matahari fizikal. Pelindung matahari fizikal bermaksud bahawa bahan aktif titanium dioksida bukan nano hanya duduk secara fizikal di permukaan kulit dan memantulkan cahaya dan tidak meresap ke lapisan kulit, menyebabkan bahaya). Satin White Day Cream SPF 30 mudah diserap, tidak melekit dan berfungsi sebagai primer yang indah jika anda memakai solekan selepas itu.

 

# 6: Hormon, Hormon, Hormon

Sebab lain yang boleh menyebabkan kulit kusam ialah turun naik hormon dalam badan anda. Sama ada disebabkan oleh tekanan, perubahan gaya hidup (pola tidur), atau perubahan biologi (kehamilan misalnya), semua perubahan ini dapat memberi anda kulit kusam. Tidak ada banyak yang boleh anda lakukan mengenai hormon, tetapi untuk mengetahui dan berusaha mengurangkan dan menguruskan tekanan dengan sebaik mungkin.

 

 

 

# 7: Anda kurang bersenam!

 

If there’s one of the things you could change (right now) in your lifestyle to get better health and better skin, it would be regular exercise! Any form of exercise will help improve blood circulation throughout the body and in turn, the skin! Whether it’s going for a hike, doing yoga, a morning jog, or cycling, choose one that fits your personality and go for it! It’s easier said than done, but the moment you start exercising and keep the momentum going, you’re going to start seeing and reaping the results! Exercise with a friend or a partner helps to keep the motivation going and keep an exercise diary/log that helps you keep track on what you’ve done.

 

 

Oleh itu, ada 7 sebab utama mengapa kulit anda kusam ... Tetapi ingat, kulit setiap orang berbeza dan tidak ada yang mempunyai jenis kulit yang sama, jadi selalu penting untuk mencari sesuatu yang paling sesuai untuk anda! Kami harap anda mendapat beberapa petua di sini berguna, dan jangan ragu untuk berhubung dengan kami di ruang media sosial kami di Facebook (@goeskincare) dan Instagram (@goe_skincare) kerana kami senang mendengar daripada anda! Hingga ke lain kali, jaga dan selamat! Xx

 

 

Close

Cart

Tiada produk dalam troli.